utorok, 7 mája, 2024

Čarovná žemlovka – jednoduchý a chutný recept na lahodný dezert!

Žemlovka je sladké pečivo vyrobené z žemle alebo chleba, ktoré sa nakrája na tenké plátky a potom sa naleje do misky alebo na plech na pečenie. Žemlovka sa často podáva ako dezert alebo sladké jedlo počas dňa a je obľúbená najmä v strednej a východnej Európe. Základný recept na žemlovku zahŕňa žemle alebo chlieb, mlieko, vajcia, cukor a koreniny, ako je škorica alebo vanilka. Žemlovka sa môže podávať s prílohou, ako je šľahačka alebo zmrzlina, alebo sa môže podávať samostatne s cukrom alebo ovocím na vrchole. Žemlovka je vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí majú radi sladké jedlá a chcú si dopriať niečo chutné a lahodné.

Toto je recept na žemlovku, ktorá je vynikajúca ako dezert alebo sladké jedlo počas dňa:

Suroviny:

  • 8 žemlí alebo rožkov
  • 2 šálky mlieka
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli
  • maslo alebo olej na vymazanie formy na pečenie

Náplň:

  • ovocie alebo obľúbené náplne podľa vášho výberu (napríklad jablká, hrozienka, maliny, banány atď.)

Posštup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Očistite žemle alebo rožky a nakrájajte ich na tenké plátky.
  3. V hrnci alebo v mikrovlnnej rúre roztopte maslo alebo olej a pridajte mlieko, vajcia, cukor, škoricu, vanilkový extrakt a soľ. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny dobre spojili.
  4. Na dno formy na pečenie alebo na plech na pečenie položte vrstvu žemlí alebo rožkov. Potom na vrch položte vrstvu ovocia alebo inej obľúbenej náplne. Opakujte postup, až kým nevyčerpáte suroviny.
  5. Na vrch posypte škoricou alebo cukrom
...
Redakcia
Redakciahttp://dnesky.sk
Zaujímajú vás aktuality a spravodajstvo z domova a z celého sveta? Dnesky.sk vám prinášajú prehľad tých najlepších správ z kvalitných a overených zdrojov.
NAJNOVŠIE SPRÁVY
- Reklama -Zľavy na pobyty na Slovensku
ŠPORT
PODOBNÉ SPRÁVY
- Reklama -

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu